Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο τύπου για σύσκεψη 11/10

Έγινε χθες Τρίτη στο «Παυσίλυπο» η προγραμματισμένη σύσκεψη εργαζομένων ενόψει της 24ωρης πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) της 19 Οκτώβρη. Η σύσκεψη καλέστηκε από την «Πρωτοβουλία Εργαζομένων Καρδίτσας» και συμμετείχαν εργαζόμενοι από τους χώρους της εκπαίδευσης (δάσκαλοι, καθηγητές), της οικοδομής, των ΟΤΑ, των ιδιωτικών υπαλλήλων, των τεχνικών ΟΤΕ κλπ
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία και η οργάνωση της παρέμβασής μας για την απεργία της 19/10. Εκτός από τη συζήτηση για την πολιτική συγκυρία κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις και συζητήθηκαν τρόποι και μορφές παρέμβασης και προπαγάνδας για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, η απεργία της 19/10 μπορεί να χαρακτηριστεί «μητέρα των μαχών» που θα δώσει διέξοδο στη συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση των εργαζόμενων και μπορεί (υπό προϋποθέσεις) να αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων. Τα μηνύματα που μεταφέρθηκαν από τους εργασιακούς χώρους είναι ενθαρρυντικά, πολύ πιο διαφορετικά από προηγούμενες απεργίες και προβλέπεται μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Από όλους όσους πήραν το λόγο μπήκε η αναγκαιότητα της κεντρικής απεργιακής συγκέντρωσης που πρέπει να είναι μαζική-ενωτική-αγωνιστική. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. Αυτή η «γραμμή» πρέπει να μπει σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σωματείο και συνδικάτο.
Σ’ αυτή τη κατεύθυνση θα προσπαθήσει να συμβάλλει και η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων Καρδίτσας» με τις παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη. Εκτός όμως από τις «απέξω» παρεμβάσεις της «Πρωτοβουλίας» αυτό που τονίστηκε είναι ότι το κύριο βάρος πρέπει να πέσει στη δουλειά «από τα μέσα». Ο κάθε εργαζόμενος στο χώρο δουλειάς του, στο σωματείο του, στο συνδικάτο του πρέπει να απευθυνθεί στους συναδέλφους του, να πάρει πρωτοβουλίες, να συμβάλλει με κάθε τρόπο για να οργανωθεί «από τα κάτω» η απεργιακή κινητοποίηση. Ήδη οι εκπαιδευτικοί της «Πρωτοβουλίας» μέσα από την «Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών» έχουν αρχίσει περιοδείες σε σχολεία καλώντας σε συμμετοχή στην απεργία ενώ, μετά από πρότασή μας,  έχει αποφασιστεί κοινή Γενική Συνέλευση δασκάλων και καθηγητών για την Παρασκευή 14/10. Ανάλογες κινήσεις γίνονται και στο σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ που ήδη βρίσκεται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρωτόγνωρα ποσοστά συμμετοχής.
Από τη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε ένα κατ’ αρχήν πρόγραμμα παρεμβάσεων που θα συμπληρώνεται-τροποποιείται στην πορεία, ανάλογα με τις αναγκαιότητες, δυνατότητες κλπ. Επίσης αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει προκήρυξη και αφίσα της «Πρωτοβουλίας» για την προπαγάνδα της απεργίας.
Το πρόγραμμα που αποφασίστηκε είναι το παρακάτω:
Τετάρτη 12/10, 8 μμ: Αφισοκόλληση στο κέντρο της πόλης και περιφερειακά.
Πέμπτη 13/10, 7 μμ: Μοίρασμα προκήρυξης σε καφενεία, στέκια εργαζομένων κλπ
Πέμπτη 13/10, 8 μμ: Συζήτηση «Πολίτες ενάντια στα χαράτσια» (Παυσίλυπο)
Παρασκευή 14/10, 8 πμ: Περιοδεία-μοίρασμα προκήρυξης-αφισοκόλληση νοσοκομείο, ΟΣΕ, ΔΕΥΑΚ
Παρασκευή 14/10, 6 μμ: Κοινή συνέλευση δασκάλων-καθηγητών (1ο Λύκειο)
Παρασκευή 14/107 μμ: Περιοδεία-μοίρασμα προκήρυξης-αφισοκόλληση σε χωριά γειτονικά της Καρδίτσας (Παλαιοκλήσι, Φράγκο, Μητρόπολη κλπ)
Σάββατο 15/10, 11 πμ: Παρέμβαση στη κεντρική πλατεία με μοίρασμα προκήρυξης, μικροφωνική κλπ
Σάββατο 15/10, 7 μμ: Όλοι Κεντρική Πλατεία: Ημέρα παγκόσμιας κινητοποίησης των «πλατειών»
Κυριακή 16/10, 8 μμ: Αφισοκόλληση σε εργασιακούς χώρους
Δευτέρα 17/10: Περιοδεία-μοίρασμα προκήρυξης-αφισοκόλληση  σε ΟΑΕΔ, ΔΕΗ, Τράπεζες, Υπηρεσίες Δήμου κλπ
Δευτέρα 17/10, 5 μμ: Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ
Δευτέρα 17/10, 7 μμ: Παρέμβαση-μοίρασμα προκήρυξης στη κεντρική πλατεία
Τρίτη 18/10, 11 πμ: Περιοδεία-μοίρασμα προκήρυξης-αφισοκόλληση  σε ΟΑΕΔ, ΔΕΗ, Τράπεζες, Υπηρεσίες Δήμου κλπ
Τρίτη 18/10, 7 μμ: Περιοδεία-μοίρασμα προκήρυξης-αφισοκόλληση σε χωριά γειτονικά της Καρδίτσας: Σταυρός, Αγ. Θεόδωροι, Ματαράγκα κλπ
Τετάρτη 19/10, 10 πμ: ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου